VIDEO | Cum votează diaspora la alegerile prezidențiale?

  • 31 Octombrie 2020 10:30
VIDEO | Cum votează diaspora la alegerile prezidențiale?

Cetățenii Rep. Moldova, aflați peste hotare, vor putea vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie la cele 139 de secții de votare deschise pentru ei, chiar dacă unele țări au înăsprit restricțiile din cauza pandemiei de Covid-19.

Potrivit informațiilor Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, deși în unele țări au fost impuse restricții de deplasare, cetățenii vor putea să-și exercite dreptul la vot, cu respectarea măsurilor sanitare.

Din cauza situației epidemiologice, în unele state precum Spania, Italia, Franța, Irlanda, Germania sau Suedia, autoritățile au înăsprit restricțiile, inclusiv, cele care țin de deplasarea persoanelor.

Ministerul mai informează că unele secții de votare vor avea program redus. Astfel, având în vedere starea de asediu declarată în Azerbaijan din cauza conflictului din Carabahul de Munte, activitatea secției de votare din orașul Baku va fi redusă cu 3 ore și va fi deschisă în intervalul 07.00 – 18.00.

De asemenea, pentru secția de votare din orașul Strasbourg, Franța, a fost instituit program între orele 7:00 și 20:00, în contextul extinderii măsurilor restrictive de către autoritățile franceze, legate de situația epidemiologică generată de COVID-19, precum urmare a declarării celui mai înalt grad de alertă anti-teroristă, în urma atacurilor din Nice și Avignon.

Pentru a facilita accesul cetățenilor de peste hotare la secțiile de votare, a fost creat site-ul diaspora.cec.md. După permiterea accesului pentru localizarea geografică a persoanei, pagina web afișează, în funcție de locație, cele mai apropiate secții de votare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău