VIDEO | Cum un pensionar luptă cu corupția prin versuri și pamflete în instanța de judecată

  • 11 Noiembrie 2018 14:06
VIDEO | Cum un pensionar luptă cu corupția prin versuri și pamflete în instanța de judecată

Un pensionar din Chișinău, Mihai Popa, a găsit o modalitate specială de a lupta cu corupția în Republica Moldova. El a editat o carte de pamflete și versuri proprii, în care critică fenomenul.

În carte au fost incluse și câteva poezii semnate de fiul său, Viorel Popa, precum și caricaturile pictorului Ion Mâțu, relatează Anticoruptie.md

Fiind citat într-un proces de judecată, la Curtea de Apel Chișinău, Mihai Popa a dăruit cartea sa celor care așteptau pe holul instituției.

„Această carte am scris-o pentru a lupta cu corupția și fărădelegile comise de către actuala guvernare. Am inclus în carte caricaturile lui Ion Mâțu, care a redat prin creația sa starea sistemului judecătoresc, cum scot magistrații deciziile, cum primesc mită, cum comit nedreptăți”, ne-a spus Mihai Popa.

Autorul cărții a mai declarat că știe despre mai multe cazuri când persoanele care luptă pentru dreptate au fost nedreptățire de către instanțele de judecată:

„Și-au bătut joc de un contingent care luptă pentru dreptate. Cum n-ar fi, dreptatea este una, cât de multe nedreptăți are să facă guvernarea de astăzi, oricum dreptatea va triumfa”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău