VIDEO/Coronavirus | Izolați în case, italienii cântă cu optimism din balcoanele lor

  • 14 Martie 2020 16:53
VIDEO/Coronavirus | Izolați în case, italienii cântă cu optimism din balcoanele lor

Epidemia de coronavirus i-a privat de plăcerea de a bea espresso în baruri și de meciurile din Calcio, însă italienii continuă să cânte de la fereastră sau din balcoanele lor, cum atesta numeroase înregistrări video postate pe rețelele de socializare, relatează sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

Un astfel de videoclip, filmat la Siena în Toscana (centru-vest), a strâns peste 600.000 de vizualizări pe Twitter. În imagini sunt văzuți mai mulți localnici interpretând tradiționalul "Canto della Verbena", încheiat cu un puternic strigăt "Viva Sienna!'.

Pe contul său de Instagram, cântărețul Andrea Sannino a postat imagini cu mai mulți napoletani cântând de la fereastră "Abbracciame", care a stârnit reacțiile emoționate ale internauților: "Într-o zi le voi povesti copiilor și nepoților mei", "Mulțumesc că m-ați făcut să plâng în hohote!", au scris ei.

Într-un video ce pare filmat la Torino (nord-vest) mai mulți locuitori dansează în balcoane pe ritmul piesei Macarena, celebră în anii 1990.

Italienii au fost invitați vineri seară să iasă în balcon acompaniați de instrumente, pentru ca "țara să se transforme într-un uriaș concert", potrivit mesajelor de apel.

Ei au ieșit de asemenea sâmbătă dimineață la ferestre pentru a-i aplauda pe medici și personalul medical care luptă împotriva Covid-19 și a insufla curaj în aceste momente în care întreaga țară este izolată la domiciliu pentru a preveni contagierile.

În cea de-a 5-a zi de izolare, așa cum a cerut guvernul, italieni din întreaga țară au ieșit la ferestre pentru a-i aplauda pe medicii care luptă în prima linie împotriva coronavirusului nou.

În balcoanele unor clădiri din cartierul San Giovanni, din Roma, au apărut pancarte cu mesaje de încurajare, precum "Andra‚ tutto bene" (Va fi totul bine).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău