VIDEO | Continuă campania de prevenire a înecurilor în urma prăbușirii sub gheața bazinelor acvatice

  • 29 Ianuarie 2022 13:30
VIDEO | Continuă campania de prevenire a înecurilor în urma prăbușirii sub gheața bazinelor acvatice

Angajații Inspectoratului General pentru Situații Urgență (IGSU) continuă campania de prevenire a înecurilor în urma prăbușirii sub gheața subțire a bazinelor acvatice. Astfel astăzi și mâine, salvatorii vor merge în localitățile din Republica Moldova pentru a informa oamenii despre riscuri și pericole.

Astăzi, 29 ianuarie, o acțiune de amploare a fost desfășurată pe lacul Vatra din apropierea municipiului Chișinău, unde zeci de pescari s-au aventurat să pescuiască la copcă în pofida podului de gheață foarte subțire și avertizărilor lansate de salvatori.

Angajații IGSU au sugerat pescarilor să părăsească bazinul acvatic, totodată explicându-le riscul de cădere sub gheață, dar și de hipotermie care poate fi suportată în urma acestor accidente. În cadrul Campaniei salvatorii au împărțit pliante informative și au venit cu sfaturi utile pentru ca oamenii să știe cum exact să procedeze în cazul în care au căzut sub gheață.

Pentru ca aflarea pe gheața bazinelor acvatice să nu reprezinte pericol, grosimea acesteia trebuie să depășească 10-12 cm. În condiții de temperaturi oscilante podul de gheață este subțire, iar aflarea mai multor persoane la distanțe mici una față de alta, poate duce la spargerea acestuia.

În Republica Moldova sunt peste 4200 de bazine acvatice și doar 19 din ele sunt dotate cu stații de salvare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău