VIDEO | Chinezii testează cel mai rapid tren suspendat din țară

  • 24 Iulie 2017 09:17
VIDEO | Chinezii testează cel mai rapid tren suspendat din țară

Inginerii chinezi au început testarea celei mai rapide căi ferate suspendate din țară, care poate duce navetiștii la lucru cu o viteză maximă de 70 de kilometri pe oră. Primele trenuri au început să circule pe cea mai rapidă și mai înaltă cale ferată din China în orașul Qingdao, din provincia Shandon

Potrivit inginerilor chinezi, “Skytrain” a fost gândit ca un sistem de transport economic, pentru locuitorii marilor aglomerări urbane și pentru zonele de munte.  Trenul se deplasează pe o linie monoșină, la o înălțime care variază între cinci și zece metri deaspra solului. Garnitura poate fi compusă din trei, patru sau cinci vagoane, capacitatea maximă fiind de 510 pasageri, scrie adevărul.ro.

 "Skytrain" este capabil să urce pe o pantă de 100 de metri, pe o distanță de 1.000 de metri și este potrivit atât în ​​zonele montane, cât și în cele mai importante orașe.

  "Acest tren utilizează cea mai recentă tehnologie cu motor cu magnet permanent, care îi permite să dezolte o putere mai mare, la un volumul fizic mic, zgomot redus, ducând astfel la o eficiență mai bună a funcționării", a explicat Liu Yuwen, directorul tehnic al proiectului .   Trenul suspendat are o viteză maximă de 70 km / h și poate transporta până la 510 pasageri în trei sau cinci vagoane.

Noua linie din Qingdao este cea de-a doua cale ferată suspendată din China, după ce linia de tren suspendată cu baterii de litiu a fost finalizată anul trecut în Chengdu, unde trenurile pot circula la o viteză maximă de 60 km / h.   China este a treia țară din lume care a dezvoltat căi ferate suspendate, după Germania și Japonia. Prima cale ferată suspendată din lume a fost construită în orașul german Wuppertal în 1901 și funcționează și astăzi. Chiba Urban Monorail, construită în 1988, este cea mai extinsă cale ferată suspendată din lume, având două linii în lungime de 15,2 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău