VIDEO | Cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, lansată în această dimineață în a treia cursă

  • 25 Iunie 2019 10:27
VIDEO | Cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, lansată în această dimineață în a treia cursă

Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a companiei SpaceX, deținută de miliardarul Elon Musk, a fost lansată cu succes marți, la ora 6.30 GMT, de la Centrul spațial Kennedy din Florida, SUA, potrivit Associated Press, informează Mediafax.

Racheta are ca misiune să plaseze pe diferite orbite 24 de sateliți, inclusiv de la NASA, de la The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), The Planetary Society și de la mai multe universități. De asemenea, racheta are la bord un ceas atomic, un prototip de vehicul cu pânze solare, LightSail2, imaginat de astrofizicianul american Carl Sagan în anii 1970, precum și cenușa a 152 de persoane decedate, printre care cea a unui astronaut, potrivit sursei citate

La câteva minute de la lansare, cele două propulsoare laterale ale rachetei s-au separat de corpul principal și au aterizat sincronizat la Centrul spațial Cape Canaveral din Florida. Propulsorul din mijloc al rachetei a ratat însă plasarea pe o platformă a SpaceX situată în largul coastelor Floridei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău