VIDEO | Case inundate, zeci de hectare de terenuri agricole, livezi și drumuri distruse, în urma ploilor abundente din ultimele zile

  • 04 Iunie 2019 09:19
VIDEO | Case inundate, zeci de hectare de terenuri agricole, livezi și drumuri distruse, în urma ploilor abundente din ultimele zile

În urma ploilor abundente din perioada 29 mai  - 3 iunie, au fost inundate case, curți și beciuri, iar zeci de hectare de terenuri agricole au fost distruse.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cauza ploii a fost deteriorat 0,3 kilometri de drum din localitatea Chiștelnița, raionul Telenești, iar la Ocnița, Lencăuți au fost afectate 120 hectare de floarea soarelui și 130 hectare de livezi. Precipitațiile au făcut prejudicii și în raionul Soroca, Bulboci unde a fost deteriorat un kilometru de drum, iar două case și trei beciuri au fost inundate.

Mai multe gospodării din localitățile Giurgiulești, Slobozia Mare, Cucoara și Văleni din raionul Cahul au fost afectate de aversele puternice. Astfel, a fost necesară intervenția salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri și case. Precipitații abundente au fost înregistrate și în Capitală. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din patru case la sol și șase subsoluri. De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în suburbiile Cruzești, Grătiești, Tohatin și Cheltuitorul, unde apa a ajuns în curțile oamenilor. Prejudicii au fost înregistrate  și în localități din raioanele Ialoveni, Strășeni, Hâncești,  și Cantemir.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău