VIDEO | Cadouri pentru copiii basarabeni de la singurul român multiplu victorios în cel mai greu maraton din lume

  • 29 Decembrie 2018 12:41
VIDEO | Cadouri pentru copiii basarabeni de la singurul român multiplu victorios în cel mai greu maraton din lume

Singurul român care a câștigat de trei ori cel mai greu maraton din lume de la Cercul Polar, Tibi Ușeriu, trimite daruri pentru copiii din Republica Moldova.

Potrivit portalului Infoprut.ro, sportivul va trimite pachete din Bistrița-Năsăud cu destinația Republica Moldova. Într-o postare pe Facebook, el i-a îndemnat și pe alții să îi urmeze exemplul:

„Dragi prieteni, acțiunea «Camionul de Crăciun» în parteneriat cu organizația Die Johanniter Unfall Hilfe decurge deja de 16 ani. În acești 16 ani, am bucurat copii din multe județe: Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj etc. Anul trecut am fost prima dată și în Basarabia, în Raionul Glodeni cu un camion, împărțind bucurie la circa 1200 de copii. Anul acesta dorim să ne întoarcem cu 2 camioane la acești copii, dar în același timp am dori să vedem dacă în acești ani, în încercarea noastră de a schimba ceva în jur, chiar am reușit. De aceea, în colaborare cu Selgros Bistrița, avem o provocare pentru toți care vor să învețe să dăruiască: cele 2 camioane cu cadouri cer încă două camioane însoțitoare. Oare reușim să strângem 2 tiruri de cadouri pentru copiii din Moldova? Oare am învățat ceva în acești 16 ani? Aceasta este șansa noastră să aflăm răspunsul: Selgros Bistrița a pregătit cadourile, noi trebuie doar să mergem și să le plătim la casă. Dacă nu suntem din Bistrița, altă modalitate este plata directă a sumei de 144,82 lei în contul de mai jos, cu specificarea: «cadou de Crăciun pentru Basarabia». Cu banii adunați din cont, noi cumpărăm cadourile și în luna ianuarie le ducem copiilor din Glodeni. Tășuleasa Social, Cont IBAN RO50 BTRL 0060 1205 2541 08XX. Aceleași date bancare se pot găsi și pe site-ul nostru www.tasuleasasocial.ro. Cât de frumos e să primești, oare cum e să dăruiești?”, se mai arată în postarea lui Ușeriu.

În luna martie, maratonistul Tibi Ușeriu a reușit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire a celui mai greu maraton din lume - 6633 Arctic Ultra și să fluture steagul României. După șapte zile de maraton bistrițeanul Tibi Ușeriu a reușit să câștige cel mai greu maraton de pe planetă, care se desfășoară dincolo de Cercul Polar, în Canada.

El a câștigat, în martie 2016, maratonul 6633 Ultra Arctic, după ce a parcurs, într-o săptămână, 566 kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi extreme. A urmat apoi ediția din 2017, când a devenit primul sportiv care reușea să câștige doi ani la rând Ultramaratonul Arctic. Iar în 2018, Tibi Ușeriu scrie din nou istorie: a încheiat victorios 617 kilometri, cu 57 mai mulți decât in 2017, notează Digi24.

Tiberiu Ușeriu s-a născut în 1973, în Bistrița-Năsăud. Anul trecut el a lansat cartea autobiografică „27 de pași”, în care povestește drumul său în viață, de la infractor la sportiv de rezistență.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău