VIDEO/FOTO | Protestul Blocului ACUM. „Nu vom boicota ședința Parlamentului”

  • 21 Martie 2019 12:04
VIDEO/FOTO | Protestul Blocului ACUM. „Nu vom boicota ședința Parlamentului”

Susținătorii Blocului ACUM s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta ca urmare a deciziilor judecătorești prin care Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, au fost condamnați la închisoare. Oamenii scandează „Vrem justiție, nu corupție”, „Libertate” și „Plahotniuc la pușcărie”.

UPDATE | Acțiunea de protest a Blocului ACUM s-a încheiat. Au fost prezente câteva sute de persoane, care, după plecarea deputaților Blocului, au rămas în fața sediului Parlamentului. 

Sunt prezenți mai mulți deputați aleși pe listele Blocului ACUM, printre care Octavian Țîcu, Inga Grigoriu, Dumitru Alaiba. 

UPDATE | Octavian Țîcu a declarat că Blocul ACUM va merge în Parlament, deși regimul crede că va boicota această ședință. Și reprezentantul PAS, Sergiu Grosu, a declarat că formațiunea va participa la ședință. La rândul său, Lilian Carp a afirmat că ieri regimul a arătat că „există o complicitate între Dodon și Plahotniuc”. „Ne dorim o altă politică în care justiția să stea în capul mesei, o altă clasă politică”, a menționat deputatul. 

La protest a ajuns și copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase. De asemenea, aproape toți deputații aleși pe listele Blocului „ACUM” se află pe scările Parlamentului. Maia Sandu nu participa la protest și nu va fi prezentă nici la prima ședință a Parlamentului, deoarece se află la Bruxelles „pentru a vorbi cu oficialii europeni despre alegeri”. Ea este însoțită de Chiril Moțpan și Mihai Popușoi.

La fața locului, au fost mobilizații reprezentanți ai forțelor de menținere a ordinii publice, precum și au fost observați printre protestatari numeroase persoane care par a fi polițiști îmbrăcați în civil. 

„Blocul ACUM și toți cetățenii liberi ai Republicii Moldova sunt în continuare alături de Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari. Aceste condamnări absurde ne motivează și mai mult să luptăm în continuare, să promovăm pachetul de legi pentru dezoligarhizarea țării și să scoatem instituțiile statului din captivitate”, declarau reprezentanții formațiunii într-un comunicat remis ieri.

Menționăm că Gheorghe Petic a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, fiind acuzat de viol, iar Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău