VIDEO | Blindatul ucrainean M2 Bradley, donat de SUA, a supraviețuit unei lovituri directe de rachetă antitanc

  • 06 Decembrie 2023 18:11
VIDEO | Blindatul ucrainean M2 Bradley, donat de SUA, a supraviețuit unei lovituri directe de rachetă antitanc

În mijlocul apărării împotriva unui atac rusesc de-a lungul direcției Avdivka, vehiculul de luptă al infanteriei ucrainene M2 Bradley a suferit o lovitură directă de la o rachetă ghidată antitanc (ATGM).

În acest moment, orașul Avdiyivka este o prioritate pentru Rusia în direcția estică, iar situația rămâne complicată pentru forțele ucrainene, scrie Defense Romania.

Potrivit relatării publicației ucrainene Militarnîi, impactul a avut loc în apropierea satului Stepove, situat în apropierea Uzinei de Cocs și Produse Chimice Avdivka (AKHZ), unde forțele ucrainene au respins cu sistematic înaintarea trupelor ruse.

În timpul unor acțiuni de luptă intense, mașina de luptă al infanteriei M2 Bradley a atacat poziții ale infanteriei ruse, chiar înainte de a deveni în mod neașteptat ținta unei rachete ATGM.

Interesant este că, în ciuda faptului că a fost lovit, vehiculul blindat de fabricație americană nu numai că a rămas operațional, dar s-a îndepărtat imediat de poziția sa, părând că a suferit daune minime.

Incidentul evidențiază eficacitatea și rezistența M2 Bradley în scenarii de luptă, unde echipamentul servește ca un element-cheie pentru forțele ucrainene care apără această direcție strategică.

M2 Bradley s-a dovedit în mod repetat a fi foarte important pentru trupele ucrainene, contribuind în mod semnificativ la capacitățile lor defensive. Designul său robust și manevrabilitatea, demonstrate în acest conflict, au contribuit fără îndoială la păstrarea pozițiilor de apărare ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău