VIDEO Batalionul Azov arată din dronă alte lovituri asupra rușilor în Mariupol: „Noi țintim fără să distrugem casele”

  • 24 Martie 2022 17:52
VIDEO Batalionul Azov arată din dronă alte lovituri asupra rușilor în Mariupol: „Noi țintim fără să distrugem casele”

În Mariupolul înconjurat și asediat de ruși se duc lupte aprige și zilnic au schimburi de foc, rezistența ucraineană fiind reprezentată în mare parte de ce a mai rămas din batalionul Azov.

Noi imagini publicate de către batalionul Azov arată cum au executat lovituri de mortier asupra blindatelor rusești, transmite HotNews.ro.

„Spre deosebire de ruși care distrug orașe întregi, mortierele noastre țintesc fără să distrugă casele”, se arată scris pe Twitter pe contul ofocial al bataionului Azov.

În imaginile publicate se vede cum loviturile ucrainenilor scot din uz sau distrug mai multe camioane sau blindate rusești.

 

Batalionul Azov apare cel mai frecvent în ultima perioadă în narativele propagandei rusești, chiar și în România. Azov e acuzat că ar fi o structură plină de naziști și extremiști, însă realitatea momentului e alta.

„Azov nu este o unitate paramilitară nazistă, ci un element care face parte din structura Gărzii Naționale a Ucrainei, o instituție de forță a statului pentru aplicarea legii (n.r.- un fel de jandarmerie)”, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro analistul ucrainean Sergiy Gerasymchuk, vorbind despre temele propagandei ruse cel mai des folosite în aceste zile.

„Conducerea de extremă dreaptă care a fondat batalionul în 2014, ca unitate de voluntari, s-a distanțat în prezent de Azov care acum este subordonată exclusiv guvernului Ucrainei”, spune Sergiy Gerasymchuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,03 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău