VIDEO | Autoritățile protecției civile și situațiilor excepționale sunt gata de cutremur

  • 09 Octombrie 2016 19:04
VIDEO | Autoritățile protecției civile și situațiilor excepționale sunt gata de cutremur

Vineri, 7 octombrie, în raionul Rîșcani a avut loc Aplicația la Protecția Civilă. Potrivit scenariului, după ce s-a produs un seism, a fost afectată infrastructura orașului, fiind anunțate mai multe consecințe, printre care izbucnirea incendiilor, scurgere de substanțe periculoase, accidente rutiere etc.

Imediat, a fost convocată Comisia pentru situații excepționale teritorială, în care au fost formulate cerințe către responsabilii de gestionarea situațiilor de criză, creîndu-se și un punct de dirijare. În același timp au fost alarmate și pregătite toate echipele de intervenție, atît cele din cadrul Serviciului Situații Excepționale, dar și cele din cadrul serviciilor municipale, scopul acestora fiind salvarea persoanelor și lichidarea consecințelor seismului. În paralel, echipele de salvare au efectuat mai multe acțiuni de deblocare, evacuare și decontaminare, care s-au întîmplat în cadrul mai multor instituții din oraș. Astfel, au fost testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul serviciilor municipale.

Aplicația s-a încheiat cu o ședință a Comisiei pentru situații excepționale a raionului Rîșcani, unde au fost  trecute în revistă acțiunile formațiunilor, dar și deciziile luate. Astfel de aplicații la protecția civilă se desfășoară în raioane și municipii o dată la cinci ani, pentru a verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de municipiu și formațiunilor protecției civile în caz de declanșare a situațiilor excepționale, obiectivul de bază fiind comunicarea eficientă a structurelor municipale în gestioanarea situațiilor de risc. 

Sursa: dse.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău