VIDEO | Au început lucrările de săpături pentru pilonii noii linii electrice Vulcănești-Chișinău

  • 10 Aprilie 12:10
VIDEO | Au început lucrările de săpături pentru pilonii noii linii electrice Vulcănești-Chișinău

La Congaz, localitatea de unde începe construcția Liniei Electrice Aeriene de 400 kV pe direcția Vulcănești – Chișinău, sunt în plină desfășurare săpăturile de fundație pentru primii piloni. Așa cum s-a anunțat de curând, după oferirea accesului în teren, începând cu data de 8 aprilie a fost mobilizată echipa de muncitori și pregătit șantierul de lucru cu începerea primelor lucrări, transmite Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE).

Prin urmare, mai multe echipe de muncitori și tehnică specială au fost mobilizate în teren, fiind în derulare atât lucrările de excavare, cât și testările geologice, așa încât în scurt timp lucrările de construcție să se extindă în mai multe locații simultan. Începând cu luna mai se planifică extinderea șantierului cu până la 7 locații.

Precizăm că noua Linie Electrică Aeriană va avea o lungime de 158 de km și va intersecta 8 raioane ale țării. Linia este foarte importantă pentru securitatea energetică a țării și va avea o capacitate ce ar putea asigura circa 50% din consumul de energie electrică a țării în perioada cu sarcină maximă. Valoarea contractului este de circa 27 de mln. euro, finanțați de Banca Mondială prin intermediul Proiectului de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău