VIDEO / Au furat bani și bijuterii din aur pe suma totală de 2 milioane de lei. Doi moldoveni urmează a fi judecați pentru infracțiunea comisă în Mordovia

  • 02 Octombrie 2021 18:12
VIDEO / Au furat bani și bijuterii din aur pe suma totală de 2 milioane de lei. Doi moldoveni urmează a fi judecați pentru infracțiunea comisă în Mordovia

Doi moldoveni, care ar fi furat bani și bijuterii din aur pe suma totală de 2 milioane de lei de la un alt moldovean stabilit cu traiul în Mordovia, urmează să compară pe banca de acuzații.

Conform informației oferite de poliția din Rusia, suspecții locuiau de mai mulți ani în Sankt Petersburg. Aceștia ar fi aflat de la un cunoscut, că în orașul Saransk locuiește un conațional care a organizat un business cu cerșetori în stradă și respectiv deține o sumă mare de bani. Prin urmare, aceștia s-au deplasat în Saransk pentru a pune la cale planul atacului tâlhăresc.

Astfel, la data de 23 septembrie al anului 2020 polițiștii locali au fost alertați de către victimă. Bărbatul a declarat că în timp ce se deplasa cu mașina pe o stradă din regiunea Saransk i-a fost blocată trecerea cu un alt vehicul în care se aflau suspecții. Indivizii s-au dat drept angajații poliției, au încătușat bărbatul, după care au intrat împreună în apartamentului acestuia.

Unul dintre bănuiți ar fi găsit în locuință un document ce confirmă prezența unei sume mari de bani pe cardul bancar al proprietarului. Prin urmare, indivizii au amenințat victima cu ispravă fizică și i-au cerut să extragă de pe cont 1.000.000 de ruble rusești. Mai mult de atât aceștia i-au luat bijuterii în valoare de 900 de mii de ruble.

 

 

Suspecții au fost reținuți abia în data de șase aprilie al anului 2021. Aceștia au fost plasați în arest preventiv până în data de cinci mai. Măsura de pedeapsă urmează a fi stabilită în urma ședinței de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău