VIDEO | Așteptările tinerilor basarabeni din România, pentru alegerile prezidențiale

  • 31 Octombrie 2016 00:26
VIDEO | Așteptările tinerilor basarabeni din România, pentru alegerile prezidențiale

Tinerii din Republica Moldova, care studiază în România și basarabenii stabiliți în România, au putut vota la una din cele 11 secții deschise la București și în principalele orașe. Toți spun că au votat pentru schimbare și o țară unde să-și dorească să se întoarcă.

La sediul Consulatului General al Republicii Moldova din Iași, până la ora 12.00, votaseră 267 de persoane.

„Am votat astăzi pentru ca poate cândva să pot să mă mai întorc în țară. Eu sunt căsătorită aici, dar urmăresc ce se întâmplă în țară și sper să fie bine”

„Aș vrea o schimbare pentru țara mea. Dacă văd o schimbare, aș vrea să mă întorc acolo”

Ion Coșer, consul: „Am beneficiat de sprijin din partea autoritaților române. Avem pregatit tot, inclusiv în caz de ploaie. Așteptăm între 2000 și 3000 de votanți”

În Galați a fost deschisă o singură secție de vot, la Universitatea Dunărea de Jos, unde au venit în special studenți din Republica Moldova.

Vreau să trăiesc într-o Moldovă care să îmi ofere oportunități și posibilitatea de a mă dezvolta atât personal cât și să-mi ajut familia”.

„Țara noastră este într-o criză politică și aștepta ca noi tinerii să avem, unde învăța, unde munci ...acasă”

Vasile Spânu, președintele Clubului studenților basarabeni din Galați: „Drecția este occidentală, am votat pentru un candidat proeuropean”.

Unii votanți au fost impulsionați de ideea că, pentru prima dată în ultimi 20 de ani, președintele Republicii Moldova e ales în mod direct.

Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova: „Cred că a fost o prezență bună. Am avut și timp bun, în comparație cu alegerile trecute este aceași prezență”.

Moldovenii aflați în România au putut vota în Bucuresti, Iași, Galați, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Bacău, Suceava și Craiova.

Sursa: digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău