VIDEO | Alertă la Veneția. Doi morți si apă înaltă de 2 metri. Cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani

  • 13 Noiembrie 2019 09:56
VIDEO | Alertă la Veneția. Doi morți si apă înaltă de 2 metri. Cea mai puternică maree din ultimii 50 de ani

Veneția a fost lovită de cea mai semnificativă maree din ultimii 50 de ani, turiștii fiind nevoiți să-și caute adăpost pe străzile inundate, în timp ce vântul puternic a provocat valuri în celebra piață San Marco, scrie The Guardian și medifax.

Matteo Salvini a anunțat pe rețeaua de socializare Twitter că două persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Veneția. 

Nivelul excepțional de înalt al apei sau „acqua alta” a ajuns până la 1.87 metri înălțime pe măsură ce alarmele de inundații au sunat în orașul italian, au declarat reprezentanții de la Centrul de Monitorizare.

„Avem de-a face cu o maree excepțional de mare. Toată lumea a fost mobilizată pentru a face față urgenței”, a spus primarul Veneției, Luigi Brugnaro, pe Twitter.

Doar o singură dată de la începerea înregistrării datelor în 1923 a mai avut loc un astfel de eveniment, atunci când nivelul apei a ajuns la 1.94 metri înălțime în 1966.

În timp ce serviciile de urgență au luat cu asalt canalele pentru a evalua pagubele, presa din Italia a relatat că un localnic în vârstă de 78 de ani a fost ucis de un șoc electric după ce locuința sa a fost inundată.

„Va fi o noapte lungă”, a mai scris Brugnaro pe Twitter, primarul adaugând că pe măsură ce nivelul apei începe să scadă „temerile apărute în urmă cu câteva ore vor fi înlocuite cu evaluarea pagubelor”.

În plus, primarul a spus că va decreta stare de dezastru pentru oraș.

Inundațiile excepționale, pentru care a dat vina pe criza climatică, au fost „o rană care va lăsa o cicatrice permanentă”, a mai adăugat Brugnaro.

Încă din 2003 există un proiect pentru infrastructură care ar ajuta la protejarea orașului în astfel de situații, însă din cauza mai multor scandaluri și costurilor acesta a fost amânat.

sursa: medifax

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău