VIDEO | Alarmă de noapte la o tabără de odihnă pentru copii. Aplicații de prevenire a incendiilor

  • 21 Iulie 2018 12:49
VIDEO | Alarmă de noapte la o tabără de odihnă pentru copii. Aplicații de prevenire a incendiilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat în noaptea de vineri spre sâmbătă aplicații de prevenire a incendiilor pentru mai mulți copii dintr-o tabără de odihnă  din municipiul Bălți.

Peste 100 de copii au fost treziți la miezul nopții de semnalul alarmei, informează IGSU pe pagina sa de internet. Conform scenariului, în tabără de odihnă s-ar fi produs un incendiu, care punea în pericol securitatea celor mici. Copii, însoțiți de angajații taberei au reușit să se evacueze într-un loc sigur pînă la venirea pompierilor.

Ajunși la fața locului pompierii și salvatorii au stabilit că doi copii au rămas blocați într-o căsuță cuprinsă de flăcări. Pompierii au efectuat lucrările de căutare și au evacuat persoanele din zona de risc. În timpul aplicațiilor nimeni nu a avut de suferit.

Astfel de instruiri sunt organizate de IGSU în mai multe tabere de odihnă din țară și au drept scop promovarea siguranței în rîndul minorilor.

Prin activitățile respective salvatorii și pompierii instruiesc responsabilii obiectivelor de agrement pentru copii să reacționeze adecvat într-o situație excepțională cu implicarea minorilor.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 2018 în urma incendiilor au decedat 3 copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău