VIDEO | O șoferiță din Chișinău a refuzat testul alcoolscopic, a lovit cu mașina un polițist și a fugit cu oamenii legii pe urme

  • 27 Iulie 2022 19:03
VIDEO | O șoferiță din Chișinău a refuzat testul alcoolscopic, a lovit cu mașina un polițist și a fugit cu oamenii legii pe urme

Astăzi, inspectorii de patrulare au primit apel 112 care reclama că pe strada Calea Orheiului din municipiul Chișinău un automobil de marca „Renault” se deplasează neadecvat pe traseu.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit, că la volanul autovehiculului se afla o tânără de 23 de ani. În timpul discuțiilor, de la femeie s-a simțit un miros puternic de alcool.

Conform procedurii, polițiștii i-au propus șoferiței să fie testată alcoolscopic, însă aceasta a refuzat, fapt ce i-a determinat să o conducă la  Dispensarul narcologic pentru a-i fi prelevate probele biologice. Ajunsă la instituția medicală, femeia din nou a refuzat procedura și a manifestat comportament agresiv față de polițiști.

Deși șoferița a fost atenționată despre faptul că, pentru refuzul de la testarea alcoolscopică riscă a fi cercetată penal, iar pentru nesubordonarea cerințelor polițistului aflat în exercițiul funcțiunii urmează a fi sancționată contravențional, aceasta a continuat să se manifeste agresiv față de inspectorii de patrulare, împiedicându-i să-și exercite atribuțiile.

În timp ce polițiștii documentau cazul și așteptau o altă persoană să ia automobilul,  tânăra a urcat brusc la volanul mașinii personale, lovind polițistul care a încercat să o oprească și a plecat de la fața locului.

Polițiștii au urcat imediat în automobilul de serviciu, șoferița fiind stopată forțat, înainte de a comite o tragedie în trafic.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău