VIDEO | 71 de focare de vegetație din ultimele 24 de ore au afectat 246 hectare de teren. Avertizarea pompierilor

  • 08 Aprilie 2020 12:25
VIDEO | 71 de focare de vegetație din ultimele 24 de ore au afectat 246 hectare de teren. Avertizarea pompierilor

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au intervenit la lichidarea a 71 focare de vegetație uscată. Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale, cele mai răspândite arderi au avut loc în localități din raioanele Ungheni, Telenești, Călărași, Cahul, Leova dar și suburbii a municipiului Chișinău.

Peste 50 ha de teren au fost cuprinse de flăcări la periferia raionului Strășeni, iar în localitatea Mândrești, raionul Telenești focul a mistuit 20 ha de vegetație.

Intervenția pompierilor și salvatorilor a fost necesară și la Răciula, Călărași, unde angajații IGSU au lichidat arderea pe o suprafață de 15 ha de teren.

Incendii de vegetație au fost stinse și în raionul Leova, unde focarele au cuprins o suprafață de aproximativ 12 ha, iar la Sculeni, Ungheni, focul a nimicit 3 ha de iarbă uscată. Incendii de vegetație au fost înregistrate și suburbiile municipiului Chișinău ca Tohatin, Stăuceni și Codru.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și stufărișul uscat. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse, nimicind animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere. În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, din cauza focarelor de vegetație au fost afectate 246 ha de teren din toată țara.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău