VIDEO | 18 răniți în timpul altercațiilor dintre grupurile de extremă-dreapta și pro-imigranți, în Germania

  • 02 Septembrie 2018 18:53
VIDEO | 18 răniți în timpul altercațiilor dintre grupurile de extremă-dreapta și pro-imigranți, în Germania

18 persoane au fost rănite sâmbătă la Chemnitz, Germania, în timpul unor noi demonstrații a grupurilor de extremă-dreapta. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, le-a spus duminică cetățenilor că sunt prea leneși atunci când vine vorba să combată rasismul și să lupte pentru democrație, scrie AP.

18 persoane au fost rănite, inclusiv trei ofițeri de poliție, în timpul ciocnirilor de sâmbătă dintre grupurile de extremă-dreapta și grupurile pro-imigranți. 

Aproximativ 4.500 de protestatari ai extremei-drepte în Chemnitz. Pe de altă parte, aproximativ 4.000 de persoane pro-imigrație au organizat o contramanifestație.

După ce demonstrațiile s-au încheiat, grupuri mici s-au ciocnit între ele, a raportat poliția. 

Soeren Bartol, un parlamentar social-democrat, a scris pe Twitter că după sfârșitul protestului el și grupul său ”au fost atacați de naziști” care au distrus steagurile partidului și care i-au atacat fizic pe unii dintre ei. 

Ministrul Heiko Maas a lansat un apel către cetățeni să lupte împotriva rasismului și pentru democrație.

”Trebuie să ne dăm jos din canapea și să deschidem gura”, a spus Heiko Maas într-un interviu pentru săptămânalul Bild am Sonntag. ”Generației noastre i-a fost dată libertatea, statul de drept și democrația drept cadou. Nu a trebuit să luptăm pentru ele; (acum) luăm prea mult de-a gata”, a adăugat el.

Activiștii de extremă-dreapta și grupurile de stânga s-au ciocnit deja luni la Chemnitz, la o zi după moartea unui bărbat german în vârstă de 35 de ani. Într-un atac armat care a avut loc duminica trecută, în centrul orașului Chemnitz, un bărbat de 35 de ani a fost ucis. Altercația a avut loc la o serbare publică, iar incidentul s-a transformat în motiv de revoltă și marș al unui grup de circa 800 de extremiști.

Saxonia a fost centrul mobilizării grupurilor de extremă-dreapta împotriva străinilor, după moartea bărbatului. Demonstranții de dreapta consideră că imigranții sunt vinovați de crimă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău