VIDEO | 100 de ani de la sfârșitul I-ului Război Mondial, comemorați la Paris de peste 70 de șefi de stat și de guvern

  • 11 Noiembrie 2018 11:33
VIDEO | 100 de ani de la sfârșitul I-ului Război Mondial, comemorați la Paris de peste 70 de șefi de stat și de guvern

Parisul găzduiește duminică ceremonia de comemorare a sfârșitului Primului Război Mondial. Peste 70 de șefi de stat și de guvern, printre care președintele SUA, Donald Trump, președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel, sunt invitați la cea de-a 100-a aniversare a Marelui Armistițiu al Primului Război Mondial.

La ceremonii este prezent și președintele României, Klaus Iohannis, transmite MEDIAFAX.

De la ora 12:00, ora României, în a unsprezecea zi a celei de a unsprezecea luni a anului, cei 72 de președinți și șefi de guverne se vor alătura președintelui Emmanuel Macron la Arcul de Triumf din Paris pentru a celebra Centenarul sfârșitului Primului Război Mondial. Ora 11.00 (12.00 ora României) a fost aleasă pentru a marca exact momentul la care a fost oprit focul pe toate fronturile europene. 

Înaintea ceremoniei, președintele francez Emmanuel Macron l-a primit la președintele SUA, Palatul Élysée.

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la finalul Primului Război Mondial, Emmanuel Macron, președintele Franței, a invitat la Paris liderii țărilor care au luptat în această conflagrație. Printre invitați se numără și Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, care cu această ocazie va avea un scurt dineu de lucru cu omologul său din Statele Unite.

Pe data de 11 noiembrie 1918 s-a semnat armistițiul dintre Antanta și Germania, în pădurea de la Compiègne, acordul punând capăt Primului Război Mondial.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău