Victorie categorică pentru Sebastian Kurz în alegerile anticipate din Austria

  • 30 Septembrie 2019 09:48
Victorie categorică pentru Sebastian Kurz în alegerile anticipate din Austria

Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), condus de fostul cancelar Sebastian Kurz, a obținut o victorie categorică în urma scrutinului parlamentar anticipat din Austria, în timp ce Partidul Libertății (FPÖ, extremă-dreapta), afectat de un scandal de corupție, este în declin, scrie Mediafax.

Potrivit unor proiecții după vot, OVP a obținut 37% din voturi, cu peste 5% în plus față de rezultatul înregistrat la alegerile parlamentare din 2017, relatează agenția Dpa.

Pe de altă parte, Partidul Libertății, formațiune grav afectată de un caz de corupție care a condus la demisia vicecancelarului Heinz-Christian Strache și la destrămarea fostei coaliții guvernamentale cu partidul lui Kurz, a înregistrat o scădere de 10%, până la 16%.

De declinul Partidului Libertății au profitat Verzii, ce au obținut 14% din voturi, astfel că vor reveni în Parlamentul de la Viena după ce în 2017 nu au obținut niciun loc.

Rezultatul deschise posibilitatea unei coaliții guvernamentale între verzi și conservatori, care sunt deja guvernează împreună în două regiuni din Austria: Tirol și Vorarlberg.

Social Democrații (SPOe) nu au reușit să profite de pe urma scandalului de corupție care a afectat FPOe. Potrivit estimărilor, SPOe a obținut doar 21%, acesta fiind cel mai slab rezultat de social-democrați într-un scrutin național.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău