Victor Stepaniuc a fost decorat de către Igor Dodon cu cea mai înaltă distincție de stat

  • 13 Septembrie 2018 17:07
Victor Stepaniuc a fost decorat de către Igor Dodon cu cea mai înaltă distincție de stat

Președintele Igor Dodon l-a decorat pe profesorul și fostul deputat PCRM, Victor Stepaniuc cu cea mai înaltă distincție de stat, Ordinul Republicii.

Despre aceasta a anunțat consilierul președintelui, Corneliu Popovici, care a amenționat că distincția a fost acordată „în semn de apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru muncă îndelungată și prodigioasă, înalte calități profesionale și activitate intensă pe tărâm social”. 

Menționăm că Victor Stepaniuc este doctor în istorie, un promotor al moldovenismului, pledând pentru eliminarea „Istoriei Românilor” din școli și promovând ideea că moldovenii au o statalitate de 650 ani și sunt o națiune diferită de români. Teza sa „Evoluția statalității moldovenești în epoca contemporană” și monografia „Statalitatea poporului moldovenesc” au fost criticate de unii istorici unioniști din Republica Moldova și România. Victor Stepaniuc a fost deputat pe listele PCRM și vicepremier în perioada comunistă. În prezent este decan la Institutul de Relații Internaționale din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău