Victor Parlicov: Guvernul Republicii Moldova ia în calcul trei scenarii de evoluție în sectorul energetic pentru iarna viitoare

  • 22 Mai 2023 14:47
Victor Parlicov: Guvernul Republicii Moldova ia în calcul trei scenarii de evoluție în sectorul energetic pentru iarna viitoare

Planul de pregătire pentru următorul sezon rece și progresele integrării Republicii Moldova pe piața energetică europeană au fost discutate la Bruxelles de ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a avut o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, comisar pentru relații interinstituționale și prospectivă, transmite Radio Chișinău.

Potrivit unui mesaj publicat de Parlicov pa pagina sa de Facebook, Guvernul Republicii Moldova ia în calcul trei scenarii de evoluție în sectorul energetic pentru iarna viitoare. Acestea se află la faza de consultări publice și urmează să fie adoptate în luna iunie.

Potrivit oficialului, companiile din domeniu au experiența achizițiilor de energie electrică și gaze naturale din UE, a sincronizării la rețelele europene, iar zilele trecute Energocom a participat și la prima licitație prin intermediul platformei comune de achiziție de gaze a Uniunii Europene.

Victor Parlicov se află la Bruxelles în marja celei de-a patra reuniuni la nivel înalt pe domeniul energetic Uniunea Europeană – Republica Moldova, care va avea loc marți, 23 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău