Victor Gaiciuc | Participanții la protestele de astăzi nu sunt suficient informați în legatură cu acțiunile și măsurile întreprinse de Consiliul pe care îl gestionez.

  • 02 Martie 2020 15:37
Victor Gaiciuc | Participanții la protestele de astăzi nu sunt suficient informați în legatură cu acțiunile și măsurile întreprinse de Consiliul pe care îl gestionez.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a comentat acțiunea de protest a veteranilor care are loc astăzi în Piața Marii Adunări Naționale.

El a amintit că, la propunerea Ministerului Apărării, în luna ianuarie curent, a fost constituit Consiliul național pentru problemele veteranilor de război, „anume cu scopul de a asigura cadrul legal pentru protecția socială a veteranilor de război”. Astfel, Victor Gaiciuc susține că mai multe revendicări cu care au ieșit astăzi la protest veteranii sunt examinate în cadrul acestui Consiliu pe care-l conduce.

„În opinia mea, participanții la protestele de astăzi nu sunt suficient informați în legatură cu acțiunile și măsurile întreprinse de Consiliul pe care îl gestionez. Consider că una din măsurile prioritare pentru a evita astfel de neînțelegeri ar fi stabilirea unui mecanism eficient de comunicare și informare a veteranilor privind măsurile întreprinse și drepturile acestora la alocații, legitimații, tratament și reabilitare, dar și la polițe de asigurare medicală. În acest sens, mă adresez președinților organizațiilor de veterani din teritoriu, care permanent participă la ședințele noastre, să transmită veteranilor acțiunile și deciziile pe care le adoptăm în cadrul acestora”, a menționat ministrul, îndemnând veteranii să fie calmi și „să nu se lase manipulați și implicați în diferite jocuri politice. Eu am fost întotdeauna deschis spre dialog”.

Totuși, Victor Gaiciuc nu a comentat solicitările protestatarilor după declarațiile ministrului Aureliu Ciocoi.

Menționăm că veteranii cer demisia Guvernului și a ministrului de externe, Aureliu Ciocoi,  care a declarat anterior că Rusia ar fi intervenit în conflictul din 1992, pentru a opri vărsările de sânge.

De asemenea, manifestanții au înaintat mai multe revendicări sociale, printre care asigurare medicală, tratament de reabilitare gratuit, medicamente gratuite pentru veterani și familiile lor, precum și majorarea indemnizațiilor. De indemnizații beneficiază doar polițiștii care au participat la războiul de la Nistru, nu și voluntarii care luptat atunci. Revendicările veteranilor au fost depuse la Cancelaria Guvernului, dar ei nu au primit nici un răspuns din partea autorităților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău