Victor Catan: Aplicațiile militare din stânga Nistrului – o provocare de proporții

  • 21 Septembrie 2017 09:10
Victor Catan: Aplicațiile militare din stânga Nistrului – o provocare de proporții

Aplicațiile militare comune ale forțelor separatiste transnistrene și trupelor rusești staționate pe teritoriul Republicii Moldova sunt o provocare de proporții la adresa securității naționale, atenționează experții.

Fostul ministru de interne, general-maiorul Victor Catan, a declarat în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, că exercițiile militare care se întețesc sunt în contradicție cu Convenția moldo-rusă privind reglementarea pașnică a conflictului din regiunea transnistreană, care spune că forțele militare care se află temporar pe teritoriul Republicii Moldova vor respecta statutul de neutralitate. „Federația Rusă își permite să antreneze nu numai forțele proprii, dar implicând și forțele paramilitare transnistrene, fapt ce arată că se pregătesc deschis împotriva Republicii Moldova”, potrivit fostului ministru, citat de IPN.

Președintele Comisiei parlamentarea pentru securitate, Roman Boțan, a afirmat că  șeful statului este informat în fiecare zi privind toate aplicațiile care se desfășoară acolo. Totodată, expertul în securitate Rosian Vasiloi atenționează că jocul dintre guvernare și președinție privind numirea ministrului Apărării este cel puțin de neînțeles în timp ce în regiunea separatistă iau amploare exercițiile militare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Tue
23
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău