Victimele represiunilor staliniste vor o Lege a lor (Timpul)

  • 08 Iulie 2013 10:01
Victimele represiunilor staliniste vor o Lege a lor (Timpul)

REVISTA PRESEI DIN 8 IUNIE

De jumătate de an nu se mai găsesc în chioșcuri și în librării reviste de cultură, atrage atentia Adevărul.  Nu se mai publică proză, poezie, eseuri critice, cronici de carte, teatru, cinema și arte plastice, dezbateri pe teme de actualitate, interviuri cu personalități din țară și străinătate. Pentru ca revistele culturale au fost susținute anterior de ICR, explică Adevărul. Publicația atrage atenția viitoarei conduceri a Institutului Cultural Român să nu neglijeze revistele din Basarabia, și să găsească soluții pentru reluarea apariției acestora.

Eventis revine pe piața telefoniei mobile, titreaza Adevărul. Ziarul scrie ca o companie locală a cumpărat activele operatorului Eventis declarat insolvabil în 2010 și vrea să reînceapă prestarea serviciilor în baza licenței pe care o deținea acesta. Reprezentanții Guvernului constată că tranzacția s-a făcut cu încălcări și ar putea perturba piața de telefonie mobilă.

Din Adevarul mai aflam ca o tânără din Chișinău va alerga duminică la cel mai mare eveniment caritabil anticancer din Marea Britanie, în memoria prietenelor  sale care au pierdut lupta cu boala. Este vorba despre Cătălina Bojescu de 33 de ani care a plecat în Marea Britanie acum trei ani „pentru o viață mai colorată alături de de familie și prieteni“. Pentru că a făcut școala de tenis din Chișinău, prima ei ocupație la Londra a fost să predea acest sport copiilor. Acum este angajată într-o companie britanică de marketing online.

La 64 de ani de la cel mai mare val al deportărilor victimele represiunilor staliniste vor o lege a lor, scrie  Timpul. Aceștia au propus la mitingul de sâmbăta  să fie adoptată Legea deportaților, prin care toți cei peste opt mii de oameni care au mai rămas în viață să fie scutiți de plata pentru gaze, apă, căldură și electricitate. Aceștia au mai cerut sa li se întoarcă pământurile, viile, pășunile, iar comuniștii să fie declarați în afara legii și să fie expropriați și să li se dea o pensie care să le ajungă zilnic pentru o sută de grame de pâine și un pahar de apă, așa cum au avut ei acum 64 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău