Victimele represiunilor politice vor primi despăgubiri de cca 648 mii de lei

  • 13 Octombrie 2020 18:06
Victimele represiunilor politice vor primi despăgubiri de cca 648 mii de lei

Cabinetul de miniștri a decis, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice. În total, circa 648 de mii de lei vor fi repartizați pentru trei consilii raionale, transmite MOLDPRES.

Astfel, circa 549 mii de lei vor fi alocați Consiliului raional Cimișlia, pentru beneficiarii  din acest raion, peste 11,5 mii de lei pentru cei din raionul Ialoveni, iar aproape 65 de mii de lei – pentru raionul Sângerei.

Anual, din contul bugetului de stat, Guvernul achită compensații pentru valoarea averii confiscate, naționalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 mii de lei, și pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoarea bunurilor depășește această sumă.

Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2020 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 4,5 milioane de lei.

În anul 2018, Guvernul a aprobat un pachet de servicii medicale și sociale prioritare și de majorare a alocației lunare de stat pentru persoanele care au avut de suferit în urma represiunilor politice.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău