Victimele Holocaustului, comemorate într-un flashmob organizat în scuarul Parlamentului

  • 23 Ianuarie 09:03
Victimele Holocaustului, comemorate într-un flashmob organizat în scuarul Parlamentului

Victimele Holocaustului au fost comemorate într-un flashmob care a avut loc luni, 22 ianuarie, în scuarul Parlamentului. Acțiunea, organizată de către Ministerul Culturii, inaugurează Săptămâna Memoriei, dedicată comemorării victimelor Holocaustului, transmite Serviciul de presă al legislativului.

Deputații, împreună de alți oficiali și însoțiți de tineri au aprins lumânări în memoria victimelor Holocaustului și au păstrat un minut de reculegere. Prin acest gest simbolic și-au arătat solidaritatea față de suferința trecutului și s-au angajat să păstreze vie memoria celor care au avut de îndurat ororile Holocaustului.

A fost o tragedie, dar, din păcate, omenirea nu învață din tragediile trecute. Trebuie să comemorăm, să le vorbim copiilor despre faptul că au fost comise aceste atrocități, să ne referim atât la cei care le-au făcut, cât și la cei care au sărit în ajutor și au salvat vieți riscându-și propria viață”, a menționat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul în iulie 2014, adoptând o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului, prezidată de Elie Wiesel. Declarația politică mai condamnă orice tentative de ignorare și negare a Holocaustului și aduce un omagiu victimelor și supraviețuitorilor acestuia.

Anual, la 27 ianuarie este marcată Ziua internațională de comemorare a victimelor Holocaustului. Acest lucru a fost decis prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite, adoptată în 2005. În Republica Moldova, Ziua națională de comemorare a victimelor Holocaustului este marcată anual din 2015, conform unei hotărâri aprobate de Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
22
Wed
12
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău