"Viceregele", unul dintre cei mai mari traficanți de droguri din Mexic, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare

  • 15 Septembrie 16:55

Un tribunal din Mexic l-a condamnat pe Vicente Carrillo Fuentes, fostul lider al cartelului Juárez, la 28 de ani de închisoare, informează BBC, potrivit DIGI24.ro. El a fost găsit vinovat de trafic de droguri și crimă organizată.

Fuentes, cunoscut drept "Viceregele", a preluat conducerea cartelului Juárez, unul dintre cele mai puternice din Mexic, în 1997, după ce fratele lui a murit în urma unei operații estetice nereușite, noteaază sursa citată

Mii de oameni au fost uciși în luptele dintre carteluri pentru teritorii. Cartelul Juárez și-a pierdut o mare parte din influență începând cu 2014, după ce Fuentes a fost arestat.

Vicente Carrillo Fuentes, în vârstă de 58 de ani, a fost unul dintre ce mai căutați traficanți de către Departamentul de Combatere a Drogurilor din SUA (DEA), pentru prinderea lui fiind oferită o recompensă de 5 milioane de dolari.

Fuentes a fost reținut în 2014, alături de unul dintre bodyguarzii săi, la un punct de verificare din statul Coahuila.

Fratele lui, "Regele cerurilor", făcea trafic de droguri cu avioane private

Vicente Carrillo Fuentes a preluat conducerea cartelului Juárez după moartea fratelui său, Amado, cunoscut drept "Regele cerurilor". Acesta făcea trafic de droguri folosindu-se de flota lui de avioane private. Amado Carrillo Fuentes preluase conducerea cartelului după ce l-a ucis pe Rafael Aguilar Guajardo, fostul lider.

Sub conducerea "Regelui cerurilor", cartelul Juárez a devenit una dintre principalele organizații criminale din Mexic și controla cea mai mare parte a traficului de cocaină în SUA.

În 1997, Amado Carrillo Fuentes s-a internat într-un spital din Mexic pentru o operație estetică. El spera să-și modifice înfățișarea pentru a nu fi capturat. Operația a fost un eșec, iar Amado a murit. Doctorii care au realizat procedura au fost uciși în următoarele luni.

Vicente Carrillo Fuentes a construit o structură financiară complexă pentru a spăla banii proveniți din traficul de droguri realizat de cartel. În timpul conducerii sale, cartelul Juárez a intrat într-un conflict sângeros cu cartelul Sinaloa, condus de Joaquín "El Chapo" Guzmán. În urma luptelor, cartelul condus de Fuentes și-a pierdut mult din influență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
19
Mon
16
Tue
15
Wed
14

Curs oficial BNM 24 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0251
USD 17.7044 0.0027
RON 4.1909 -0.0050
UAH 0.6661 0.0013
RUB 0.2434 0.0001
Arhivă Radio Chișinău