Viceprim-ministrul Nicu Popescu a participat la cea de-a 10-a Conferință ministerială a Comunității Democrațiilor, organizată de România

  • 24 Septembrie 2021 15:39
Viceprim-ministrul Nicu Popescu a participat la cea de-a 10-a Conferință ministerială a Comunității Democrațiilor, organizată de România

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, la invitația omologului de la București, Bogdan Aurescu, a participat în format virtual cu un discurs la cea de-a 10-a Conferință Ministerială a Comunității Democrațiilor cu genericul „Democrație și Reziliență: Obiective Comune”, organizată de România în calitate de președinte al Comunității.

„Am evidențiat eforturile Guvernului îndreptate spre consolidarea instituțiilor democratice și a practicii bunei guvernări, prin lupta împotriva corupției și reformele întreprinse, cu accent pe rolul primordial al reformării sectorului justiției.”, a spus ministrul Nicu Popescu, potrivit unui comunicat al MAEIE. 

Șeful diplomației Republicii Moldova a punctat că țara noastră întreprinde, în mod activ, măsuri întru îmbunătățirea situației drepturilor omului în Republica Moldova, acordând o importanță considerabilă situației din regiunea transnistreană.

Comunitatea Democrațiilor (CoD) este o coaliție interguvernamentală globală, formată din statele-membre ale Consiliului Guvernatorilor, care susțin aderarea la valorile și standardele democratice comune conturate în Declarația de la Varșovia. Din 15 septembrie 2019 Președinția Comunității Democrațiilor este deținută de România, fiind extinsă până în septembrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău