Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, și-ar fi atribuit singur și în mod ilegal calitatea de primar interimar

  • 24 Iulie 2018 13:47
Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, și-ar fi atribuit singur și în mod ilegal calitatea de primar interimar

Viceprimarul capitalei, Ruslan Codreanu, și-ar fi atribuit singur și în mod ilegal calitatea de primar interimar, au atras atenția mai mulți consilieri municipali. Subiectul a fost propus pentru dezbateri în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal de către consilierul Partidului Liberal, Ion Cebanu, care a subliniat că activitatea municipiului Chișinău ar fi blocată din cauza că nu există o conducere legală a capitalei.

Viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu, și-ar fi atribuit singur și în mod ilegal calitatea de primar interimar, au atras atenția mai mulți consilieri municipali. Subiectul a fost propus pentru dezbateri în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal de către consilierul Partidului Liberal, Ion Cebanu, care a subliniat că activitatea municipiului Chișinău ar fi blocată din cauza că nu există o conducere legală a capitalei.

„Eu cred că unicul for care este legiferat de votul cetățenilor este Consiliul Municipal , unicul for care a mai rămas în instituția asta publică. Ședința de astăzi ar trebui să fie dedicată pe această chestiune, pentru că atâta vreme cât nu rezolvăm cine conduce cu primăria, nu putem să vorbim de alte lucruri.” 

Și consilierul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, fost candidat la funcția de primar al capitalei, a declarat că numirea primarului interimar, după decizia instanțelor de invalidare a rezultatelor alegerilor, reprezintă atribuția exclusivă a Consiliului Municipal. 

Ruslan Codreanu, care a fost prezent în debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, nu a comentat această situație, dar șeful Direcției asistență juridică, Valeriu Bogdan, a spus că procedura aplicată de către vice-primar ar fi fost una legală. Funcționarul a explicat că celălalt vice-primar, Nistor Grozavu, ar fi refuzat să dețină funcția de primar interimar al capitalei, astfel că aceasta i-a revenit lui Ruslan Codreanu.

„Având în vedere că este o cerere de refuz de exercitare a atribuțiilor de primar general  interimari de unul din vice-primari, celălalt prin act administrativ și-a asumat aceste atribuții prin exercitarea acestei funcții de primar general interimar.” 

Câțiva consilieri liberali au părăsit sala de ședințe în semn de protest. Ulterior, aleșii locali s-au convocat într-un birou permanent al CMC pentru a lua o decizie referitoare la interimatul funcției de primar al capitalei, potrivit portalului Realitatea.md.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău