Viceprimarul capitalei, REȚINUT de CNA

  • 26 Mai 2016 08:05
Viceprimarul capitalei, REȚINUT de CNA

Viceprimarul Vlad Coteț și directorul adjunct al Direcției de arhitectură și urbanism a primăriei capitalei, Radu Blaj, au fost reținuți miercuri, 25 mai, pentru 72 de ore, de ofițerii CNA.

Funcționarii sunt bănuiți că ar fi luat mită pentru urgentarea perfectării și eliberării actelor pentru privatizarea încăperilor nelocuibile, pentru schimbarea statutului unor terenuri și pentru recepția finală a unor obiective.

Alături de cei doi au mai fost reținuți un inspector principal din cadrul Inspecției de Stat în Construcții și două peroane fizice – intermediari ai actelor de corupție depistate de ofițerii CNA. Viceprimarul Vlad Coteț este în prezent internat la spitalul de urgență și medicii urmează să decidă dacă acesta are nevoie de îngrijiri în staționar sau dacă va fi transferat la un spital din penitenciar.

Procurorii urmează să decidă dacă le vor înainta învinuirea și dacă vor cere cercetarea celor reținuți în stare de arest.

Astăzi au mai fost efectuate12 percheziții la domiciliile, birourile și automobilele celor reținuți, fiind intentate 10 dosare penale pentru dare și luare de mită, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. Suma maximă a mitei pe care ar fi primit-o persoanele ce dețin funcție publică ar fi de 12 mii de euro,dar nu este unica, a declarat șeful direcție de urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău