Vicepreședintele SUA și-a exprimat susținerea deplină pentru Guvernul de la Chișinău

  • 20 Septembrie 2019 08:11
Vicepreședintele SUA și-a exprimat susținerea deplină pentru Guvernul de la Chișinău

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, și-a exprimat susținerea deplină pentru Guvernul de la Chișinău și pentru agenda reformelor democratice promovate de către executiv. În cadrul întâlnirii cu prim-ministrul Maia Sandu, aflată într-o vizită la Washington, Mike Pence a subliniat că SUA a susținut transmiterea pașnică a puterii și va continua să fie un susținător fidel al transformării democratice a Moldovei, transmite IPN.

Vicepreședintele SUA a mai declarat, citat într-un comunicat de presă al Guvernului, că restabilirea statului de drept și integritatea instituțiilor publice trebuie să rămână obiective majore pentru noul guvern.

Maia Sandu a reiterat că un stat funcțional, în interesul cetățenilor și demontarea sistemului corupt vor fi sarcini de bază ale executivului. Premierul a solicitat sprijinul autorităților americane, inclusiv FBI, CIA și al Departamentului de Justiție în investigarea dosarului furtului bancar, precum și înghețarea activelor de pe teritoriul SUA ale persoanelor implicate în furt.

Vicepreședintele Mike Pence a declarat că autoritățile SUA vor analiza cererea Moldovei de a investiga acest caz.

Maia Sandu a subliniat că integrarea europeana rămâne obiectivul de baza al executivului, iar cooperarea cu SUA, în mai multe domenii, inclusiv în sectorul apărării și al securității, este o prioritate strategică pentru Moldova. De asemenea, premierul a declarat că la etapa actuală nu există condiții propice pentru soluționarea politică a conflictului transnistrean, iar o soluție nepotrivită ar putea dăuna intereselor Republicii Moldova. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău