Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi s-a întâlnit cu o delegație a Comisiei pentru buget a Bundestagului Republicii Federale Germania

  • 24 Octombrie 2022 19:40
Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi s-a întâlnit cu o delegație a Comisiei pentru buget a Bundestagului Republicii Federale Germania

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a discutat cu membrii Comisiei pentru buget a Bundestagului Republicii Federale Germania, aflați într-o vizită la Chișinău. La întrevedere au mai participat deputații Dumitru Alaiba, Radu Marian, Dan Perciun și Marcela Nistor.

Printre subiectele-cheie pe care s-a axat discuția a fost criza energetică cu care se confruntă țara noastră. ”Pentru a susține populația în această situație, oferim compensații. De asta avem nevoie de ajutorul partenerilor externi. Suntem recunoscători pentru suportul primit, pentru că asta ne ajută și să menținem stabilitatea macrofinanciară”, a menționat vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi.

De asemenea, oficialii au discutat despre situația de securitate din regiune, precum și prioritățile Parlamentului de legislatura a XI-a. ”Rămânem axați pe reforma justiției și combaterea corupției. Totodată, ne concentrăm pe parcursul european, după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat”, a adăugat Mihail Popșoi.

Membrii Bundestagului Republicii Federale Germania și-au exprimat deschiderea pentru a oferi țării noastre suport pentru a depăși crizele actuale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:69 %
Vint:5,14 m/s
Sun
-2
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Thu
-2
Arhivă Radio Chișinău