Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut mai multe întrevederi cu oficiali americani și europeni, la Washington

  • 20 Octombrie 2023 12:31
Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut mai multe întrevederi cu oficiali americani și europeni, la Washington

Aflat în vizită în Statele Unite ale Americii, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut întrevederi cu membra grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Congresului SUA, Dina Titus, cu adjunctul Asistentului Secretarului de Stat american responsabil de regiunea noastră Chris Smith și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată și ea la Washington, comunică MOLDPRES.

Cu membra grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Congresului SUA, Dina Titus, vicepreședintele Legislativului a discutat aspectele de securitate din regiunea noastră și contribuția Republicii Moldova la apărarea Ucrainei de invazia rusească, prin acordarea suportului pentru refugiați și deschiderea benzilor de solidaritate. De asemenea, oficialii s-au referit la procesul amplu de reforme și calea de integrare europeană a țării noastre.

Vicepreședintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru suportul acordat de SUA țării noastre. „Sper că acest sprijin va continua în virtutea circumstanțelor dificile cu care se confruntă țara noastră”, a opinat Popșoi.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a avut o întrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat american responsabil de regiunea noastră Chris Smith. Discuțiile s-au axat pe agenda bilaterală dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

În cadrul vizitei, vicepreședintele Parlamentului a fost prezent la discursul susținut de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în incinta Hudson Institute, în contextul vizitei sale la Washington.

Ulterior, oficialul moldovean i-a mulțumit președintelui Comisiei Europene pentru sprijinul acordat țării noastre și și-a exprimat speranța unui aviz pozitiv al Comisiei pentru începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

În aceste zile, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi se află într-o vizită în Statele Unite ale Americii, efectuată la invitația Departamentului de Stat cu ocazia aniversării a 30-a a programului Future Leaders Exchange (FLEX).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău