Vicepreședinte de consiliu județean din România: „Iubesc oamenii simpli din Basarabia și sunt convinsă că merită să trăiască alături de ceilalți români în Țara Mare”

  • 10 Iulie 2020 14:29
Vicepreședinte de consiliu județean din România: „Iubesc oamenii simpli din Basarabia și sunt convinsă că merită să trăiască alături de ceilalți români în Țara Mare”

Iubesc oamenii simpli din Basarabia și sunt convinsă că merită să trăiască alături de ceilalți români în Țara Mare. Este declarația Ludmilei Sfîrloagă, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, care de-a lungul anilor a derulat nenumărate acțiuni pentru apropierea celor două maluri de Prut.

Potrivit infoprut.ro, românii de pe ambele maluri ale Prutului o cunosc pe Ludmila Sfîrloagă pentru proiectele culturale și de finanțare pe care le desfășoară în Republica Moldova, dar și pentru festivalul „Prahova Iubește Basarabia”.

„De ce iubesc atât de mult Basarabia? E mult de povestit… Esențial este că vreau să cred că poveștile bunicului meu au fost adevărate. Când eram mică, vorbea cu atâta patos de Ștefan cel Mare, încât am crezut că sunt prieteni… Iubesc oamenii simpli din Basarabia și sunt convinsă că merită să trăiască alături de ceilalți români în Țara Mare. Sper ca bunul Dumnezeu să ne ajute să facem să fim din nou ce am fost și mai mult decât atât!”, a declarat aceasta pentru QMagazine.

Amintim că locuința poetului Adrian Păunescu, din localitatea Copăceni, R. Moldova, a fost renovată și transformată într-un muzeu al literaturii române cu ajutorul Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, președinția căreia este deținută în prezent de Consiliul Județean Prahova. Asociația reunește 29 de raioane din R. Moldova, municipiul Bălți, regiunea autonomă Găgăuzia și 3 județe din România: Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău