Vicepremierul Vladimir Bolea: Sarcina noastră este să aducem viața în sate

  • 26 Aprilie 2023 11:45
Vicepremierul Vladimir Bolea: Sarcina noastră este să aducem viața în sate

Sarcina noastră este să aducem viața în sate. Acest lucru se va întâmpla doar dacă vom dezvolta afacerile, a declarat în cadrul vizitei sale în raionul Drochia vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, citează MOLDPRES.

„Din bugetul statului și cu suportul partenerilor internaționali vor fi făcute investiții pentru a reuși industrializarea la scară mică a zonelor rurale", a relevat Vladimir Bolea.

Oficialul a avut un schimb de opinii cu agricultorii din regiune și cu reprezentanții autorităților publice locale. Părțile au analizat avantajele competitive ale regiunii și potențialul de dezvoltare a fermelor zootehnice, de reabilitare a sistemelor de irigare, de creare a cooperativelor, precum și de utilizare a tehnologiilor de lucrare a pământului, care să prevină degradarea solului și să sporească productivitatea plantațiilor.

În raionul Drochia, activează peste o sută de agenți economici în sectorul agricol. Aceștia sunt specializați preponderent în creșterea culturilor de câmp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău