Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a demisionat din funcție

  • 09 Noiembrie 2020 11:04
Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a demisionat din funcție

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a anunțat că a demisionat din funcție, după o întrevedere pe care a avut-o azi dimineață cu prim-ministrul Ion Chicu și cu ceilalți miniștri democrați din Guvern.

Într-un mesaj pe Facebook, ea spune că este o decizie politică asumată și s-a arătat convinsă că și-a exercitat cu demnitate mandatul și misiunea. Cristina Lesnic susține că acest mandat a fost un test profesional și emoțional dur.

„Am preluat mandatul cu o zi înainte de declararea stării de urgență în Republica Moldova, fiind un test dur profesional și emoțional. M-am dedicat din plin ca dimensiunea drepturilor omului, cazurile individuale și situația reală din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate să ajungă pe agenda viitoare a Conferinței în formatul 5+2, și cel mai important pe agenda Comitetului Permanent al OSCE de la Viena”, a scris Cristina Lesnic.

Și Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov a transmis un mesaj profesorilor și elevilor, mediului academic, oamenilor din cultură și din sport. El a spus că timpurile grele impun decizii pe potrivă. Igor Șarov susține că își va pune întreaga pricepere profesională la dezvoltarea sistemului educațional, „menținând credincios valorile naționale și cele europene”.

În această dimineață, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat revocarea miniștrilor democrați din Guvern, după decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare imediat după alegerea președintelui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău