Vicepremierul pentru Reintegrare a discutat la Odesa subiecte ce țin de colaborarea cu Ucraina

  • 29 Septembrie 2023 18:35
Vicepremierul pentru Reintegrare a discutat la Odesa subiecte ce țin de colaborarea cu Ucraina

Vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, care este și copreședinte al Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale, s-a întâlnit, pe 29 septembrie a.c., cu omologul său ucrainean, viceprim-ministra Irina Vereșciuk, ministră pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate. Întâlnirea a avut loc la Odesa, șefii celor două delegații fiind însoțiți de factori de decizie din mai multe instituții de profil din cele două țări, anunță un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

Vicepremierul pentru Reintegrare a discutat la Odesa subiecte ce țin de colaborarea cu Ucraina

 „În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte ce țin de cooperarea bilaterală în domeniul energetic, livrarea gazului, includerea în sistemul european de infrastructură terestră și feroviară. La fel, a fost convenită intensificarea și aprofundarea parteneriatelor dintre serviciile vamale și poliția de frontieră, ceea ce va permite creșterea fluxului de mărfuri în punctele de trecere între cele două țări, precum și sporirea calității serviciilor prestate cetățenilor care traversează frontiera”, se arată în comunicat.

În prezența celor doi copreședinți a fost semnat un acord bilateral în domeniul controlului fitosanitar dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova și instituția omoloagă din Ucraina.

 În încheiere, părțile au convenit asupra convocării la Chișinău a următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale mixte moldo-ucrainene în domeniul colaborării economice și comerciale în a doua jumătate a anului 2024.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău