Vicepremierul pentru Reintegrare a avut o întrevedere cu reprezentantul OMS în R.Moldova. Ce subiecte au abordat oficialii

  • 17 Septembrie 2020 15:27
Vicepremierul pentru Reintegrare a avut o întrevedere cu reprezentantul OMS în R.Moldova. Ce subiecte au abordat oficialii

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic s-a întâlnit astăzi cu Reprezentantul de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, Igor Pokanevich.

Potrivit unui comunicat al Biroului politici penrru reintegrare, oficialii au discutat despe accesul la serviciile medicale, evoluțiile și tendințele pandemiei Covid-19, recomandările OMS pentru regiunea transnistreană, asistența oferită prin produse și echipamentele epidemiologice, perspectivele de interacțiune. 

De asemenea, au efectuat un schimb de opinii cu privire la autoizolarea regiunii transnistrene, accesul în regiune, libera circulație, precum și situația epidemiologică.

În prezent, peste 18 mii de persoane din regiunea transnistreană sunt arondați din punct de vedere medical la centrele medicale de pe malul drept al Nistrului, iar peste 12 mii de persoane primesc medicamente compensate.

Amintim că, pe 6 mai, după vizita OMS în regiune, au fost prezentate un set de recomandări pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în stânga Nistrului.

Anterior, au fost organizate mai multe instruiri pentru specialiștii din domeniul medical de pe ambele maluri ale Nistrului, cu contribuția Oficiului OMS în Republica Moldova.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău