Vicepremierul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în comuna Vadul-Rașcov

  • 16 Septembrie 2022 11:20
Vicepremierul Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru în comuna Vadul-Rașcov

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a întreprins joi o vizită de lucru în comuna Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, informează MOLDPRES.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții administrației publice locale, Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, cadrele didactice, conducătorii de instituții, agenții economici și locuitorii din comună, viceprim-ministrul a avut un schimb de opinii pe subiecte de actualitate, printre care: dezvoltarea infrastructurii locale, susținerea inițiativelor de afaceri în mediul rural, modernizarea instituțiilor publice, asigurarea localităților cu sisteme moderne de aprovizionare cu apă potabilă de calitate și accesul la servicii publice calitative.

De asemenea, vicepremierul a îndemnat autoritățile publice locale să se implice mai activ în elaborarea unor proiecte cu impact, orientate spre dezvoltarea infrastructurii din localitate și în beneficiul populației.

Au fost evaluate proiectele finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării și implementate în comuna Vadul-Rașcov, localitatea beneficiind până în prezent, de un buget de peste 1 mln de lei pentru realizarea proiectelor de interes comunitar (iluminare publică stradală, renovarea pavilioanelor și terenurilor de joacă la Gimnaziul „Dumitru Matcovschi”, renovarea și punerea în valoare a Casei-muzeu „Dumitru Matcovschi”).

În cadrul deplasării, vicepremierul a vizitat Gimnaziul „Dumitru Matcovschi”, Casa-muzeu „Dumitru Matcovschi”, Casa de Cultură, cu documentarea la fața locului a necesităților curente și a problemelor invocate.

Totodată, a fost vizitat cimitirul evreiesc din localitate.

Vicepremierul a dat asigurări că problemele enunțate vor fi transmise autorităților competente pentru a fi analizate și soluționate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău