Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE, Johannes Hahn, despre aspiraţiile europene ale Moldovei

  • 07 Decembrie 2018 18:00
Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE, Johannes Hahn, despre aspiraţiile europene ale Moldovei

Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, despre aspiraţiile europene ale Moldovei şi succesele sale în domeniul integrării europene.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului, întrevederea lor a avut loc în cadrul conferinţei anuale a Parteneriatului Estic cu genericul "O economie mai solidă pentru societăţi mai solide - investind în oameni pentru a obţine creştere durabilă", organizată la Viena în marja preşedinţiei austriece a Uniunii Europene.


De asemenea, Leancă a vorbit despre provocările cu care se confruntă Moldova şi a mulţumit pentru susţinerea acordată Moldovei în vederea implementării reformelor democratice.

Totodată, oficialul moldovean a avut un schimb de opinii cu ministrul de Externe al Austriei, Karin Kneissl, privind ultimele evoluţii în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, perspectivele relaţiilor moldo-comunitare, precum şi elementele cheie ale agendei bilaterale: dialogul politic şi schimbul comercial-economic între Republica Moldova şi Austria. 

În calitate de participant la un panel la Conferinţă, vicepremierul a relatat despre reforma sectorului educaţiei vocaţionale, eforturile de asigurare a climatului de afaceri solid şi transparent în ţara noastră, precum şi despre alte reforme sectoriale în domeniul de referinţă implementate în Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
7 °C
cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,46 m/s
Mon
3 °C
Tue
3 °C
Wed
6 °C
Thu
2 °C
Fri
-1 °C

Curs oficial BNM 18 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3177 0.0123
USD 17.1340 0.0018
RON 4.0757 0.0054
UAH 0.6292 0.0001
RUB 0.2567 0.0008
Arhivă Radio Chișinău