Vicepremierul italian a negociat 3 milioane de euro cu Rusia pentru alegerile europene, scrie presa din peninsulă

  • 23 Februarie 2019 09:51
Vicepremierul italian a negociat 3 milioane de euro cu Rusia pentru alegerile europene, scrie presa din peninsulă

Rusia pregătea un ajutor pentru viceministrul italian de orientare ultra-dreapta, Matteo Salvini, pentru ca acesta sa obțină succes la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai.

În acest sens, statul rus era dispus sa acorde o finanțare secretă în valoare de 3 milioane de euro pentru partidul său ”Liga”, reiese din investigația realizata de pubicația L’Espresso, citată de Pagina de Rusia.

Banii trebuiau să ajungă pritr-un acord de furnizare a motorinei, încheiat la Moscova în octombrie anul trecut, între o companie rusă de stat și asistentul lui Salvini, Gianluca Savoini.

Savoini a efectuat zeci de călătorii la Moscova, Crimeea și în Donbas și, chiar de la început a condus negocierile privind finanțarea rusească pentru Salvini, se arata in material.

Jurnaliștii italieni l-au urmărit pe Savoini la Moscova, în tipul unei întâlniri cu oficiali, pe care vicepremierul nu a făcut-o publică. În timpul negocierilor s-a vorbit despre furnizarea a 250.000 tone de combustibil rusesc unei companii italiene.

Articolul notează că nu se știe dacă tranzacția a fost sau nu efectuată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău