Vicepremierul irlandez cere populației să nu își facă stocuri de medicamente înainte de Brexit

  • 19 Februarie 2019 14:34
Vicepremierul irlandez cere populației să nu își facă stocuri de medicamente înainte de Brexit

Vicepremierul irlandez Simon Coveney a cerut populației să nu își facă stocuri de medicamente înainte de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, spunând că țara dispune de provizii pentru cel puțin opt săptămâni și are în vedere să importe medicamente din alte țări UE, relatează Reuters.

În pofida industriei sale farmaceutice importante, Irlanda se bazează pe Marea Britanie pentru numeroase medicamente. Unele dintre ele ar putea să nu fie aprobate pentru consum în UE dacă Marea Britanie va părăsi forul comunitar pe 29 martie fără un acord, a declarat Simon Coveney pentru postul de radio RTE. 

Irlanda are provizii de medicamente pentru opt până la 12 săptămâni, a spus Coveney. 

'Nu există niciun medicament care să nu poată fi furnizat după sfârșitul lunii martie, dar vom continua să monitorizăm această chestiune foarte îndeaproape pentru a ne asigura că nu există întârzieri în aprovizionare', a mai spus el.

'Farmaciștii și oamenii în general nu ar trebui să-și facă stocuri de medicamente, deoarece stocarea în sine provoacă uneori probleme cu aprovizionarea', a adăugat el.

Marea Britanie a transmis locuitorilor același lucru. Stocarea de medicamente 'riscă să provoace probleme cu aprovizionarea... dacă toată lumea face ceea ce ar trebui să facă, suntem încrezători că furnizarea de medicamente va continua în mod neîntrerupt', a declarat Stephen Hammond, ministrul britanic al Sănătății responsabil cu Brexitul.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău