Vicedirectorul General ANSA, reținut pentru corupere pasivă

  • 06 Decembrie 2017 13:54
Vicedirectorul General ANSA, reținut pentru corupere pasivă

Directorul General adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a fost reținut miercuri, 6 decembrie, de Procuratura Anticorupție pentru corupere pasivă.

Acesta este bănuit de procurori că, pe parcursul lunii septembrie 2016, folosind situația de serviciu în interes material, a solicitat, cu titlu gratuit, de la mai mulți agenți economici bunuri ce nu i se cuvin, inclusiv: vin, carne, mezeluri și salamuri pentru a nu le crea împiedimente în activitatea economică. În caz contrar, acesta amenința că le va crea împedimente la importul produselor și la eliberarea certificatelor fitosanitare de import.

Procurorii au documentat primirea de către Vicedirectorul ANSA a bunurilor solicitate, care erau încărcate în automobilul acestuia de serviciu, chiar la sediul Agenției.

De asemenea, potrivit probelor, pe 20 septembrie 2016 întru a primi avantaje în domeniul sanitar veterinar în raionul Edineț, bănuitul a încercat să determine plecarea din funcție a șefului adjunct al Direcției raionale Edineț din cadrul ANSA prin numirea în această postură a unei persoane afiliate lui. Mai mult decît atît, în caz de refuz de a îndeplini solicitarea acestuia, vicedirectorul a amenințat persoana incomodă cu pornirea unor cauze penale pe faptul comercializării certificatelor fitosanitare.

Vicedirectorul ANSA a fost reținut preventiv pentru 72 de ore, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el  riscă de la 7 la 15 ani închisoare cu amendă în mărime de la 8000 la 10000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău