Vezi rezultatele primului sondaj din campania electorală pentru Chișinău

  • 20 Mai 2015 13:28
Vezi rezultatele primului sondaj din campania electorală pentru Chișinău

Reprezentantul PL, Dorin Chirtoacă, este favorit în topul candidaților la funcția de primar al Chișinăului, cu 21% din preferințele respondenților, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

El este urmat la mică distanță de candidatul socialiștilor Zinaida Greceanîi. Totuși, niciun candidat nu ar ieși învingător din primul tur.

Cei mai mulți respondenți au declarat că au încredere în Dorin Chirtoacă, el fiind urmat la câteva puncte de Zinaida Greceanîi, apoi, la o distanță mai mare, de candidatul Blocului ”Iurie Leancă”, Oazu Nantoi; de cel al Partidului Liberal Democrat, Serafim Urecean; și de candidatul PD, Monica Babuc. Intențiile arată aproape la fel și în privința opțiunii de vot. Pentru Dorin Chirtoacă ar vota aproximativ 21% din numărul total de respondenți; pentru Zinaida Greceanîi – aproape 18 la sută; pentru Serafim Urechean – 6%; pentru Oazu Nantoi – 4%; pentru candidatul formațiunii Partidul Nostru, Ilian Cașu – 3,5%; pentru candidatul PD, Monica Babuc – 3,3%; și pentru cel al comuniștilor, Vasile Chirtoca – 2,3%.
Pe de altă parte, candidații PSRM ar acumula cele mai multe voturi pentru Consiliul Municipal – aproape 25%. Pentru Partidul Liberal ar vota ceva mai mult de 18%, pentru PLDM și PCRM câte 8%, pentru Partidul Democrat și Platforma Populară Europeană” – peste 6%, pentru formațiunea „Partidul Nostru” – 5,5%.
 
Aproape jumătate din respondenți consideră că viața oamenilor din Chișinău a devenit mai proastă ca acum 4 ani. Tot atâți consideră că fenomenul corupției este larg răspândit în organele administrației locale din municipiul Chișinău, iar 60%  sunt ce părere că autoritățile locale din capitală nu ar face față sarcinilor asumate.
 
Sondajul a fost realizat în perioada 10-16 mai 2015, pe un eșantion de 1.045 de persoane, reprezentativ pentru populația adultă a orașului, cu o eroare maximă estimată de 2,6%.
 
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău