Veteranii protestează în centrul Capitalei solicitând demisia Guvernului

  • 17 Mai 2020 11:38
Veteranii protestează în centrul Capitalei solicitând demisia Guvernului

Reprezentanții unor asociații de veterani de război au ieșit duminică, 17 mai, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale din Capitală. Protestatarii sunt nemulțumiți de modul în care Guvernul le îndeplinește revendicările anunțate încă de la începutul lunii martie.

Manifestanții scandează lozinci anti-guvernare și împotriva președintelui Igor Dodon și cer demisia Guvernului. Ei mai cer majorarea indemnizațiilor, polițe de asigurare medicală gratuite, călătorii fără plată cu transportul public, dar și compensarea cu 50 la sută a facturilor la întreținere.

În ajun, câteva asociații de veterani au venit cu un apel către colegii lor să renunțe la manifestație. Astăzi, la acțiunea de protest unii vorbitori au criticat faptul că guvernarea a reușit să dezbine asociațiile de veterani.

Premierul Ion Chicu dă vina pe unii politicieni că ar sta în spatele acțiunii veteranilor. Pe contul său de Facebook, Ion Chicu s-a referit, în particular, la liderul formațiunii Partidul Nostru Renato Usatâi și la cel al Partidului Șor, Ilan Șor.

Premierul mai spune că din momentul învestirii guvernului actual, dialogul cu veteranii a fost o prioritate și că el a participat la 8 întruniri cu reprezentanții veteranilor, la care au fost asumate anumite angajamente pe care executivul le implementează treptat. El s-a referit și la activitatea de definitivare a actelor pentru instituirea Biroului pentru relații cu veteranii, o structură guvernamentală ce va

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău