Veterani ai „Fulger” îndeamnă polițiștii în funcție să nu se lase antrenați în acțiuni de destabilizare, în contextul situației politice din țară

  • 11 Iunie 2019 18:13
Veterani ai „Fulger” îndeamnă polițiștii în funcție să nu se lase antrenați în acțiuni de destabilizare, în contextul situației politice din țară

Un grup de veterani ai Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” îndeamnă cetățenii, polițiștii veterani, dar și pe cei care astăzi sunt în funcție, să nu se lase antrenați în acțiuni de destabilizare a situației interne și de aruncare a țării în haos. Într-o conferință de presă la IPN, veteranii au menționat că formarea majorității parlamentare și învestirea noului Guvern sunt acțiuni legitime, recunoscute de către principalii actori internaționali – Uniunea Europeană, SUA și Federația Rusă.

Veteranul Constantin Covrig a dat citire unui apel, prin care a chemat angajații instituțiilor de forță să păstreze calmul, să nu dea curs provocărilor venite din partea opoziției ori a altor forțe care instigă la încălcarea ordinii publice. Potrivit lui Constantin Covrig, atunci când va fi nevoie și țara va fi în pericol, veteranii Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” vor lua atitudine față de situația creată, după cum au făcut-o în anii de grea cumpănă pentru patrie și popor – în anii 1991-1992, în timpul Războiului de la Nistru.


Întrebat de jurnaliști, care sunt partidele politice care au ca scop destabilizarea situației în țară, Constantin Covrig a menționat că este vorba despre Partidul Democrat, care în opinia sa, ignoră votul majoritar al cetățenilor. De asemenea, „refuză să asigure un proces civilizat de transmitere a puterii, creând toate premisele pentru uzurparea puterii în stat și încearcă să instige la acțiuni ilegale”.

Veteranul Marin Grimailo s-a referit la declarațiile făcute în spațiul public de către președintele Igor Dodon, precum că se încearcă destabilizarea situației. Potrivit lui, veteranii sunt gata, în caz de necesitate, să-i ofere pază, inclusiv familiei sale. „Suntem gata de a apăra orice demnitar, orice parlamentar”, a spus Marin Grimailo.

Veteranul Viorel Moldovanu a menționat la rândul său că veteranii sunt gata în orice timp să participe la menținerea ordinii publice, la toate evenimentele care sunt în folosul țării și în folosul poporului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău