Vestul Japoniei, lovit de ploi torențiale, la două zile după un cutremur. Risc mare de producere a unor alunecări de teren

  • 20 Iunie 2018 14:39
Vestul Japoniei, lovit de ploi torențiale, la două zile după un cutremur. Risc mare de producere a unor alunecări de teren

Ploi torențiale au fost înregistrate miercuri în zonele afectate de cutremurul produs luni în vestul Japoniei, pe fondul unei serii de replici ale seismului, informează DPA.

Potrivit responsabililor de la Agenția meteorologică niponă, în Osaka și în zonele adiacente - puternic afectate de cutremurul cu magnitudinea 6,1, survenit în urmă cu două zile - există un risc din ce în ce mai pregnant de producere a unor alunecări de teren și de prăbușire a unor case.

Seismul s-a soldat cu moartea a cinci persoane și cu rănirea a circa 400. De asemenea, de teama unor replici, 1.600 de persoane evacuate au rămas în centrele de prim ajutor din prefectura Osaka, a indicat guvernul.

Ploile de miercuri au îngreunat eforturile de revenire la normal în unele părți ale Osakăi, unde alimentarea cu apă și gaz a fost întreruptă.

Agenția menționată a emis un avertisment de ploi torențiale în anumite zone ale orașului Osaka miercuri, prognozând până la 300 de milimetri de precipitații în regiunea Kansai și de până la 160 de milimetri în regiunea Tokai până joi la prânz.

Instituția a avertizat, de asemenea, cu privire la producerea de inundații, furtuni, vânturi puternice și creșterea nivelului apelor.

De altfel, în partea de sud a insulei Kyushu, în ultimele 24 de ore au fost înregistrați deja 350 milimetri de precipitații, a indicat Agenția meteorologică niponă. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău